Kezdõlap

Kapcsolat

Rólunk

Üzleti feltétel

Információk


Ügyfélszolgálat: +36 30/606-9009 (munkaidõben)

Szitanyomás, vagy más néven filmnyomás

A leggyakoribb feliratozási forma, mert az erďż˝s mosást is bírja.

Mďż˝anyagból készült finom szövésďż˝ szövetet fa keretre feszítenek, majd fényérzékeny lakkot visznek fel rá. Ezek után ráhelyezik a szitázandó minta negatívját és erõs lámpával megvilágítják.

Az erõs fény hatására a le nem takart területeken a fényérzékeny lakk kiég, amelyet a megvilágítás után vízzel lemosnak. Így létrejön egy olyan szita, amely bizonyos részein nem ereszti át a festéket (ahol nem égett meg a lakk), bizonyos részein pedig átereszti (ahol megégett a lakk).

 

szitazas.jpg
(Ezt a képet Harry Wad készítette)

A: finom szövésû szövet
B: simító kés
C: lakk, ami megégett és áterszti a festéket
D: lakk, ami nem égett meg és nem engedi át a festéket
E: fa keret
F: nyomat

Ezek után a kiterített szövetre helyezik a szitát, majd egy simító késsel festéket híznak végig a szitában. Így kerül a minta a szövetre. Többszínû nyomtatás esetén, színenként külön szitát kell készíteni. A sziták illeszthetõsége és a felirat esztétikuma miatt cégünk három színig tud ezzel a technológiával feliratozni. Minden szín nyomtatása után meg kell várni a festék száradási idejét a következõ nyomtatásával.
 
A szita költségét számolhatjuk:
1. Átadás nélkül, így a szitát több kis logo-val is fel lehet használni. A költség így kb 6.000 Ft + ÁFA / szín.
 
2. Átadással. A költség így kb 12.000 Ft + ÁFA / szín. 
 
Ajánlatot kérek! >>>
 
Forrás: http://hu.wikipedia.org

Gépi hímzés

Kis méretben gazdaságos, a leginkább elegáns és tartós feliratozási megoldás.
 
A gépi hímzés egy olyan számítógéppel vezérelt folyamat, ahol egy speciális berendezés egy adott digitális kép képpontjainak színével megegyezõ cérnával a képpont elhelyezkedésének megfelelõen öltéseket készít.

Természetesen fotó minõség nem érhetõ el, a gép fejlettségétõl függõen nagyjából 4-6-12 színnel hímeztethetünk.
 
himzogep.jpg

Az elõkészületek során a hímezni kívánt képet „lebutítják" annyi színre, amennyi rendelkezésre áll, majd készül belõle egy program, ami valójában egy öltés pozíciójából és a hozzá tartozó színbõl álló számsorozat.
 
Képzeljük csak el, ha átlagosan egy öltés 1,5mm átmérõjû, akkor egy négyzetcentiméterben nagyjából 36 öltés található. Egy 10cm széles és 5cm magas felirat hímzése tehát 2178 öltés. Azonban ha ez a 10cm x 5cm-es felirat csak egy szöveg, akkor lehet, hogy ennek csak az 50%-a.
 
Ajánlatot kérek! >>>


Fotónyomás


Az összes feliratozási eljárás közül a fotónyomás az, ami a legjobban visszaadja egy valódi kép hatását. Ez nem csoda, hiszen szó szerint úgy nyomtatjuk ki a feliratot, mintha fotó lenne.


A feliratot, amit el akarunk helyezni egy ruhadarabon, olyan speciális papírra nyomtatjuk ki átlagos színes tintasugaras nyomtatóval, amelyrõl hõ hatására egy vékony filmréteg válik le és ragad hozzá a textíliához közbezárva a nyomtatott feliratot.

hopres.jpg
A kinyomtatott fotót és a textíliát hõ présbe rakják, ahol néhány percnyi forrósítás hatására megtörténik a filmréteg leválása.
 
Ajánlatot kérek! >>>